„Zlomené srdce nad ztrátou mého milovaného přítele Yoga,“ zavzpomínal Ridgeley na George Michaela a jeho přezdívku prostřednictvím sociálních sítí. „Já, jeho milovaní, jeho přátelé, svět hudby, svět jako celek. Navždy milovaný,“ smutnil na Twitteru a později zveřejnil i další vzkazy podobného rázu. V nich se například zesnulého popsal jako nejlepšího zpěváka a skladatele své generace.

Ridgeley Michaela znal už od školy a společně započali svou pěveckou dráhu založením kapely The Executive, která ovšem neměla dlouhého trvání. Úspěch se dostavil až v roce 1981, kdy se zrodila skupina Wham!. Po celém světě se prodalo přes 25 milionů jejich nahrávek, ovšem za pět let se duo rozpadlo a oba její členové se dali na sólovou dráhu. Jen jednomu z nich se však dařilo. Tím byl právě George Michael, jehož písničky se často staly hity. Hudbě se věnoval v podstatě až do své smrti.

Andrew Ridgeley ovšem neprorazil a hudební branži opustil v roce 1994. Už v roce 1990 začal randit s Keren Woodward (55), zpěvačkou z dívčí kapely Bananarama. S ní a jejím synem z předchozího vztahu Thomasem tedy posléze přesídlil z Londýna na farmu ve Wadebridge v severním Cornwallu a stáhl se z veřejného života. Keren si vzal za manželku a žije s ní ve svém „zapadákově“ dodnes. Nedávno se sice Andrew svěřil pro The Mirror, že přišla partnerská krize a dvojice se na čas rozešla, už jsou ale zase spolu.

Zatímco Woodward se občasnému vystupování s Bananarama nebrání, její muž prý dává přednost klidnějšímu životu. Podle příspěvků ze sociálních sítí se Andrew věnuje cyklistice. „Surfuje, hraje golf. Náš život v Cornwallu je velmi poklidný,“ popsala Keren Daily Mailu v roce 2009.

„Klidně si tam zajdeme do hospody a nikdo nás neotravuje. Dokonce ani, když nás přijede navštívit George, neobtěžují ho tam,“ dodala. Z jejích slov je patrné, že mezi bývalými členy Wham! nepanovala žádná zášť. I po letech si zůstali velmi blízcí. Ostatně sám Michael měl kdysi přiznat, že za svou kariéru nejvíce lituje právě rozpadu kapely. Znovu se dát dohromady už ale bohužel duo nestihlo.

George Michael, který po světě prodal více než 100 milionů alb, zemřel 25. prosince. Přivolaná záchranná služba přijela k jeho domu v britském Oxfordshire ve 14:42 hod., bohužel už mu ale lékaři nedokázali pomoci. Příčinu smrti by měla odhalit pitva, podle zpěvákova manažera šlo o infarkt. V posledních letech měl Michael zdravotní problémy hned několikrát.

Fotogalerie
52 fotografií