„Je důležité být jedinečná, lidská, nápomocná a inspirativní,“ komentovala své dojmy po vyhlášení Kotková, pro niž byla účast na Miss World vrcholem její kariéry. Češka se na slavnostním večeru představila v hedvábných květinových šatech, na jejichž výrobu se spotřebovalo dvanáct metrů hedvábí.

Vítězka letošního klání, devatenáctiletá brunetka Del Valleová byla při vyhlášení titulu v šoku. Trochu klidnější už vypadala, když v dlouhých světle růžových šatech usedala na trůn královny krásy. Korunku jí na hlavu položila blondýnka Mireia Lalagunová, který se držitelkou stejného titulu stala loni jako první Španělka v historii.

Druhou nejkrásnější dívkou se v noci na dnešek stala Yaritza Reyesová z Dominikánské republiky. Tato třiadvacetiletá dívka tmavých vlasů i pleti se již před třemi lety probojovala na Miss Universe, kde se dostala do první desítky.

Na čtvrtém a pátém místě v letošním 66. ročníku soutěže Miss World skončily dívky z Keni a Filipín.

Soutěž Miss World vznikla v roce 1951 a je tak nejdéle fungující soutěží svého druhu. Licenci na účast v ní má celkem 140 zemí. Jedinou Češkou, která v ní kdy zvítězila, je Taťána Kuchařová. Korunku si nasadila před deseti lety, kdy se soutěž konala ve Varšavě. Nejblíže tomuto úspěchu se v roce 1998 dostala Alena Šeredová, která se umístila čtvrtá.

Fotogalerie
9 fotografií