Kurt Cobain spáchal sebevraždu v roce 1994. Kvůli spekulacím o jeho smrti se vyšetřovatelé před dvěma lety rozhodli, že případ znovu otevřou. Kromě jiného nechali vyvolat snímky z roku jeho úmrtí. Fotky pocházejí z jeho domu, z místa, kde byl policisty tehdy nalezen. Detektivové si od toho slibovali, že tím vyvrátí všechny spekulace o jeho smrti.

„Požádali mě, abych to ještě jednou prošetřil, protože se specializuji na staré kauzy a veřejnost to stále zajímá,“ vyjádřil se detektiv Mike Ciesynski pro KIRO-TV. Mike se rozhodl, že nechá vyvolat ještě staré filmy, které policie měla původně jako zálohu, kdyby se s těmi oficiálními něco stalo.

Fotografie jsou trochu nazelenalé, ale i tak vyšetřovatelům stačí. Ti se následně rozhodli, že některé z nich uveřejní. „Souhlasil jsem s tím. Řekli jsme si, že lidem ukážeme, že se tam nic jiného ani stát nemohlo a ty fotky vyvolali,“ řekl Ciesynski. Uveřejněné snímky dokazují, že Kurt skutečně spáchal sebevraždu. Některé fotky si však nechali na policejním oddělení pro sebe. „Co by lidé získali tím, že by viděli fotografie zkrvaveného Kurta Cobaina ležícího na zemi? Jak by tohle někomu pomohlo,“ dodal.

Fotogalerie
19 fotografií