Když se objevily první příznaky rakoviny, Eva Skallová netušila, že jde o tak závažné onemocnění.

„Byla jsem velmi unavená a podrážděná. Stále mě bolela záda. Začala jsem to řešit na úrovni čínských lékařů, přes evropskou medicínu, východní medicínu a nic mi nepomáhalo. Až fyzioterapeut mi párkrát pohnul nohou a řekl, že se mu to nelíbí. Že tam něco je. Tak jsem šla na sono, na CT a už jsem se vezla,“ svěřila se Skallová deníku Plus Jeden Den pár měsíců před smrtí.

Pro manažerku Dary Rolins to byl obrovský šok. Od začátku byla rozhodnutá postavit se nemoci čelem a bojovat až do konce. „Myslela jsem si, že je to cokoliv. Jen ne, že mám tuto nemoc. Doma to nepojmenováváme. Nemáme to rádi. Toto slovo vůbec nevyslovujeme. Buď je to choroba, nebo sra*ka,“ vysvětlila.

Skallová nikdy neprozradila, kde přesně jí rakovinu našli. Jasně ale naznačila, že jí nemoc neobjevili v prsu, jak se všeobecně předpokládalo. Podle zdroje Blesk.cz jí našli bulku v třísle. Okamžitě ji poslali na histologii, kde se bohužel potvrdila rakovina. Ta se pak šířila dál, z oblasti pánevní do bederní.

„Myslím, že se z toho vylížu. A že je ještě přede mnou dlouhá cesta. Bude velmi trnitá, velmi bolestivá. I kdybych to měla dožít s nějakou sra*kou v bedrech, tak to dobojuji. Zvesela. Ale jak dlouho? Nevím. Zbavím se toho úplně? Nevím,“ kladla si Eva otázky.

A jak řekla, také splnila. Bojovala zvesela až do konce. Bohužel se jí rakovina rozšířila do mozku, tentokrát v agresivnějším stadiu a Skallová v nemocnici zemřela.

Vše o rakovině Evy Skallové čtěte na Blesk.cz zde >>>

 

Fotogalerie
17 fotografií