Víc než půl roku bojujete s onkologickým onemocněním. Pravidelně chodíte do nemocnice, podstoupila jste chemoterapii. Přemýšlela jste i nad alternativní léčbou?

Ne. K té chorobě mám obrovský respekt. Paradoxně nechci toho moc vědět. Chovám se k ní intuitivně, samozřejmě se šetřím. Všechny alternativní věci mi do života přinesl přítel, který je skutečně zázračný. Člověk ocení, když se má o koho opřít. Přišel s alternativami. Něco jsme zkusili, ale netroufám si to doporučit. Je to určitá míra víry a lidské síly, která to chce. Když se to střetne, může to být prospěšné. Cokoliv, co člověku dodá naději, je třeba zkusit.

Dara má teď, bohužel kvůli vaší chorobě, nového manažera Lukáše. Jak jste ho vybrali?

Vždy u nás platilo, že všechno, co se děje, děje se nutně. Začal nám pomáhat, protože ještě předtím, než jsem se dozvěděla o své chorobě, jsem už byla unavená. Začala jsem být podrážděná a už jsem nestíhala. Potřebovali jsme někoho, kdo by to táhl, protože je to velmi fyzicky náročná práce. Žít v noci a přes den být maminkou. To už bylo nad moje síly. Lukáše jsme našli nejdříve jako road manažera a osvědčil se.

Takže jste ho takříkajíc schválili, aby vás nahradil?

Když jsem se dozvěděla diagnózu, bylo jasné, že dál pracovat nemůžu. V takovém zápřahu. Teď už nepracuji vůbec. S Darou se však vídáme často, jako kámošky. Řekneme si, co se děje v práci nebo tak, ale úplně mě jako by chrání. Naštěstí jsme měli Lukáše v záběhu a přebral zodpovědnost. Dara je v dobrých rukách. Mám pokoj.

Jak jste se dostala k práci manažerky Dary Rolins?

S Darčou jsem pracovala v televizi Prima. Dělala jsem tam dramaturgyni. Ona tam tehdy nastoupila se Simonou Krainovou do talkshow. A když jim vypadnul dramaturg, požádaly mě, protože jsme se znaly od vidění, abych se stala dramaturgyní jejich pořadu. Tam začala naše spolupráce. A potom jsme si začaly rozumět i v osobním životě. Zjistily jsme, že to má cenu – po pracovní i kamarádské stránce.

Fotogalerie: Manažerka Dary Rolins (†36) prohrála boj s…
35 fotografií

Stalo se něco konkrétního? Nějaký moment, kdy jste si uvědomily, že jste si sedly a chcete blíže spolupracovat?

Ne. Bylo to lehce schizofrenní. Máme takový vztah, že přátelství se při práci vyvíjí úplně samo. Nebyl tam žádný bod zlomu. Přátelství je jediná věc, která se nedá koupit. A ještě zdraví.

Vy dvě jste teď tak propojené, že se vám v životech odehrávají stejné věci. Když má jedna problém ve vztahu, má ho i druhá. Ve stejný čas jste otěhotněly…

Ano, vždy jsem si dělala srandu, že jsem velmi loajální manažer a že jí ve všem kopíruji. Ona si koupí psa, já si koupím psa, ona otěhotní, já otěhotním. Ale teď, bohužel, se naše pracovní cesta trošičku rozdělila. Doufám, že mě teď nebude kopírovat. Spíš bych mohla já ji. Tentokrát bych si to velmi přála.

Jaké máte nyní plány? Co chystáte?

Upřímně, velmi daleko se nekoukám. Moje vize je taková, abychom měly pěkné léto. Vezmu si Darininu dceru Lauru do Špindlerova Mlýna, kde mám byt. S Darou jsme dospělé a přátelství je už navždy, nemusíme se vídat každý den, ale naše dcery jsou skutečně jako sestry. Chci, aby byly spolu i přes prázdniny. To jsou moje plány.  

Rozhovor s manažerkou Dary Rolins v původním znění naleznete zde.

Fotogalerie
10 fotografií

Vše o Evě Skallové čtěte na Blesk.cz zde