Stala se úspěšnou slovenskou youtuberkou a její tvář se stala známou. Avšak tlak, který musela Moma Horňáková snášet, byl silnější než ona. Mladá brunetka se ve videu svěřila, jak bojovala s anorexií, jak ji sžíraly nenávistné komentáře pod jejími videi a jak se se vším dokázala poprat.

Chtěla být dokonalá, vidina toho, že jí budou lidi psát pod její videa pochvalné komentáře o tom, jak vypadá krásně a jak je štíhlá, jí naprosto zastínila zdravý úsudek. „Dostala jsem se při svých 175 cm na váhu 47 kilo,“ vysvětlila Moma ve videu.

New post up on my blog! Link in bio👽 #aussiestyleshaker

Fotka zveřejněná uživatelem Moma (@martinahornakova),Kvě 30, 2015 v 10:12 PDT

Přitom začala úplně klasicky jako snad každá žena. Začala jíst zdravě, kupovala si více celozrnného pečiva, zeleninu, ovoce, ale nedokázala to ukočírovat. Když ji každý chválil, jak krásně vypadá a jak zhubla, stouplo jí to do hlavy. Začala počítat kalorie, vážila se každý den a každé jídlo si vážila. Ignorovala kručení v žaludku a také to, že trpí cukrovkou, které se její způsob stravování vůbec nelíbil. A samozřejmě cvičila jako o život.

self-love is the beginning of self-healing

Fotka zveřejněná uživatelem Moma (@martinahornakova),Kvě 21, 2015 v 7:31 PDT

Nakonec se kvůli svému stavu dostala do nemocnice na infuze kvůli oslabené imunitě. Chytila totiž žaludeční virózu a v nemocnici zhubla další tři kila a byla šťastná! Nakonec se však Moma rozhodla, že anorexie není cesta pro ni. Ovšem nevyhnula se jí druhá fáze anorexie – přežírání. „Každý den jsem snědla tři tabulky čokolády. Tajně jsem se přecpávala sladkostmi,“ svěřila se s tím, že během pár měsíců přibrala 20 kilo.

Today is being all about squats💪 Yesterday it was killing HIIT cardio and tomorrow I'm gonna make those abs show up.

Fotka zveřejněná uživatelem Moma (@martinahornakova),Kvě 6, 2015 v 10:53 PDT

Nyní už je však Moma v pořádku a snaží se držet zdravé stravy a mít se ráda taková, jaká je. Video, které mladá youtuberka natočila, chtěla použít jako varování pro ostatní dospívající dívky, které ji sledují.

 

Fotogalerie
3 fotografie