Kanadský novinář, spisovatel a životopisec je autorem knihy Brangelina: The Untold Story of Brad Pitt and Angelina Jolie (v češtině kniha nevyšla). V tomto kontroverzním díle vydaném v roce 2009, jež leckdo označoval za snůšku lží a nadsázek, Halperin slavný pár označil v podstatě za dva podvodníky, kteří se nedali dohromady z lásky, ale jen proto, aby spojili svou popularitu a vydělali na tom balík.

Údajně mezi nimi na začátku měla být velká sexuální přitažlivost, která ovšem po čase vyhasla. Podle Halperina byl od té doby jejich vztah na mrtvém bodě zhruba od roku 2008 a herci spolu dál žili a vychovávali šest dětí pouze z kalkulu. Spisovatel na druhou stranu odhadoval, že vztah co nevidět skončí. Nejprve hádal, že do roka budou od sebe, to mu ale tak úplně nevyšlo.

Jenže jeho druhá předpověď se vyplnila do puntíku. Už v roce 2009 se totiž nechal slyšet, že by ho překvapilo, kdyby Brad a Angelina byli stále spolu déle než sedm let. Tuto teorii údajně postavil na výpovědích lidí, kteří měli k dvojici velmi blízko. A jak se v posledních dnech ukazuje, měl zřejmě Halperin pravdu. Jolie v pondělí podala žádost o rozvod a i se všemi potomky prchla do domu v Malibu, kde se skrývá před novináři i před manželem, a dokonce si zablokovala i Bradovo telefonní číslo. Podobně se spisovatel trefil už jednou, když se mu podařilo předpovědět smrt krále popu Michaela Jacksona (†50).

Fotogalerie: Rozvod Jolie a Pitta: Bitva o 10 miliard a…
62 fotografií

A jaký je podle Halperina skutečný důvod rozvodu Brangeliny? Za vším má stát politická kariéra Jolie. Její funkce zvláštní velvyslankyně OSN pro uprchlíky je jí totiž asi málo a ráda by se angažovala daleko více. Proto by se ale potřebovala přestěhovat do Londýna, aby byla blíže u zdroje. Jejím snem je nejen pomoc migrantům, ale chce se věnovat také ochraně žen ve válečných zónách a rovněž dalším charitativně-politickým projektům. V neposlední řadě ji zajímá i podpora lidí, které zmrzačily nášlapné miny. Stejně jako její velký vzor, všemi milovanou lady Dianu, kterou by chtěla Angelina nahradit.

Proto měla Pittovi oznámit, že i s dětmi přesídlí do britské metropole a on může zůstat v USA a dál rozvíjet hereckou kariéru. Údajně mu nabídla i možnost otevřeného manželství (navenek by působili jako pár, ale směli by mít mimomanželské sexuální vztahy). I když dodala, že by mohl za dětmi kdykoliv jezdit, Bradovi se to ale zdálo postavené na hlavu. Odmítl to a tím rozpoutal šílenou rozepři, při níž si manželé vyčetli všechno, co je za dvanáct let společného života na tom druhém štvalo. Padla i vzájemná obvinění z nevěry. Dokonce měla být situace natolik dramatická, že se hvězda filmu Hanebný parchanti měla zamknout v pokoji, zatímco jeho drahá polovička zuřivě bušila do dveří s tím, aby vše dořešili.

Halperin dál tvrdí, že zatímco Pitt měl za nějaký čas za to, že je hádka zažehnaná, Angelina se rozhodla vzít vše do vlastních rukou. Tvářila se prý jako by nic, ale potají se radila s právníky a s předstihem si pronajala dům v Malibu, aby se měla kam uchýlit. Jelikož si také prý brousila zuby na místo v královské rodině a zejména na šestého následníka na trůn, prince Andrewa (56), potřebovala získat všechny děti výhradně do své péče a udělat ze sebe v očích veřejnosti chudinku a oběť.

Měla tedy dát na radu advokátů a přijít s výmysly o Bradově problému se vztekem, alkoholem a drogami a tvrdit, že fyzicky napadl nejstaršího syna Maddoxe (15). Prý měla i rozvířit fámy o manželově aférce s francouzskou kráskou Marion Cottilard (40), jen aby na něj naházela co nejvíc špíny a získala tak u soudu výhodu.

„Zastihlo ho to úplně nepřipraveného. Netušil, že by něco takového udělala,“ popsal Pittovu reakci na rozvod pro US Magazine jeho známý s tím, že někdejší velký idol všech žen je teď zoufalý a topí se v slzách.

VŠE O ROZVODU ANGELINY A BRADA ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
37 fotografií