Baskytarista kalifornské skupiny si v pátek udělal výlet do nadace Gorilla Foundation a navštívil zřejmě nejchytřejší opici světa Koko. Dokonce se nebál jí půjčit svůj nástroj. Pak pobaveně sledoval, jak gorila zkouší škubat za struny. „Má prsty a všecko, chápe to!“ komentoval nadšeně její snažení hudebník.

Asi nečekal, že se Koko skutečně podaří pár tónů zahrát, ale podařilo se. „To je fakt dobrý, Koko,“ chválil zvíře Flea, který se s novou kolegyní nechal vyfotit a natočil s ní i dvě videa.

Na stránkách nadace se pak navíc objevil příslib „budoucí spolupráce.“ Koko se tak možná na stará kolena stane ještě hudební hvězdou a novou členkou Red Hot Chili Peppers. Těžko říct, co by na to asi řekli fanoušci?

V případě Koko je její nově objevené hudební nadání už jen pomyslnou třešinkou na dortu. Gorilí samice již mnohokrát světu dokázala, že je výjimečná, když se pod vedením pečovatelů naučila přes tisíc slov ve znakové řeči a dokáže se tak domluvit a vyjádřit své emoce či přání. Rozumí údajně také zhruba 2000 slovům mluvené angličtiny. Protože nikdy neporodila mládě, vynahrazovala si mateřskou péči tím, že několikrát adoptovala koťátka.

Známá je i díky svému přátelství s hercem Robinem Williamsem (†63), se kterým se seznámila v roce 2001. On ji tehdy rozesmál a pomohl jí z deprese poté, co jí umřel gorilí kamarád Michael. Když si komik v roce 2014 vzal život a Koko se o jeho smrti dozvěděla, začala ronit slzy a vydávat zvuk velmi podobný lidskému naříkání. Možná že kdyby mohla, ráda by kamarádovi oplatila službu a rozveselila ho tak, jako on kdysi ji.

 

 

Fotogalerie
33 fotografií