Qandeel Baloch (†26) byla v rodné zemi hvězdou Instagramu. Na sociálních sítích sdílela velmi provokativní snímky a videa, čímž se znelíbila mnoha konzervativcům v Pákistánu. Na Instagramu ji ale sledovalo na 123 tisíc lidí a většina jí vyjadřovala podporu v jejím úsilí o svobodu vyjadřování a zrovnoprávnění žen. Mnoho tmářů jí vyhrožovalo, Qandeel ale určitě netušila, že ji nakonec zradí její nejbližší.

Pákistánskou celebritu v pátek uškrtil její vlastní bratr. Policisté Wasseema dopadli hned druhý den a on jim vše přiznal. „Vůbec mě nemrzí, co jsem udělal. Ať to bylo jakkoliv, chování mé sestry bylo naprosto nepřípustné,“ uvedl po dopadení. Wasseem předtím sestře nakázal, aby přestala, ale ta ho neuposlechla. „Stalo se to kolem 22:45, dal jsem jí tablet a pak jsem ji zabil,“ popsal chladně.

Rodiče dívky jsou v šoku. V době ohavného činu spali a o ničem nevěděli. „Všechny nás podporovala, včetně mého syna, který ji zavraždil,“ divil se před novináři otec Mohammad. Dodal ale, že jeho synové byli úspěchy své sestry silně znepokojeni.

Každým rokem jsou v Pákistánu zavražděny kvůli cti stovky žen. Vrahové obvykle trestu uniknou, protože to právo umožňuje, pokud mu příbuzní oběti odpustí. To je častý případ vzhledem k tomu, že se ve většině případů jedná i o příbuzné vraha.

Video
Video se připravuje ...

Provokativní tanec Qandeel Baloch Instagram, Facebook, Youtube

Fotogalerie
20 fotografií