Ve filmech hrál drsňáky a bitkaře, jeho pěsti byly jako parní buchary, ale v běžném životě vystupoval jako jemný člověk, manžel oddaný své ženě Marii Luise a pozorný táta tří dětí Giuseppa (55), Christine (53) a Diany (43).

Marii si Carlo Pedersoli, jak se herec ve skutečnosti jmenoval, bral 25. února 1960 a nikdy jí nebyl nevěrný! „Bud nebyl z těch, kdo by vymýšlel romantické večeře nebo kupoval růže. I naše líbánky trvaly jen tři dny...“ líčila ho Maria, dcera filmového producenta Abateho. „Neobtěžoval se ani otevírat poštu a platit složenky. Ale taky nikdy nešel s jinou herečkou ani na kávu!“ vypíchla hned jeho plus. „Musíte vědět, kdo stojí při vás a naplňuje váš život, činí vás šťastným, a toho respektovat,“ dodal on. A tak spolu žili spokojeně, a Maria mu dokonce loni v létě zachránila život. Když se necítil dobře, donutila ho jít k lékaři. Tak se přišlo na to, že má prasklou žaludeční stěnu a v břiše vylité 3 litry krve!

Rodina byla zkrátka dobrotivému obrovi nadevše, přesně jak to vyčetl v Bibli, kterou pravidelně studoval. Každý jeho den začínal modlitbou! A v obklopení nejbližších také v Římě zemřel. „S nejhlubším zármutkem oznamujeme, že v pondělí v 18:15 tatínek odletěl na svou novou pouť. Netrpěl, měl nás všechny u sebe a jeho poslední slovo bylo děkuji,“ uvedl syn Giuseppe.

Dabér vzpomíná... 

Ve filmu Dvojníci daboval Buda Spencera herec Rudolf Jelínek (81). "Musel jsem si posadit hlas hodně hluboko, bylo to celkem náročné, asi týden se mi pak špatně mluvilo," prozradil představitel majora Hradce ze Třiceti případů majora Zemana. "Rád jsem se na jeho filmy díval, protože nezaměstnávaly hlavu, byl to nenáročný žánr," dodal Jelínek. 

Fotogalerie: Zemřel herec Bud Spencer (†86), podívejte…
12 fotografií

Fotogalerie
28 fotografií