"Miluju tuhle skupinu, opravdu," uvedl osmašedesátiletý zpěvák s tím, že Aerosmith končí a je čas na závěrečné turné. Na dotaz překvapeného moderátora Howarda Sterna, jestli tím myslí, že skupina skončí nadobro, odpověděl "ano".

Když se ho ale Stern zeptal, zda o tom ví i kytarista Joe Perry, odpověděl jen mručením. Tvrdil také, že Aerosmith nebudou jako jiné skupiny, například Kiss nebo The Who, které se loučily věčně. "Nerozcházejí se, tak to úplně neřekl," mírnila později Tylerovo vyjádření jeho manažerka Rebecca Warfieldová.

Kapela, která vznikla v roce 1970, hledala inspiraci v britském rocku, hlavně v hudbě Rolling Stones, The Who a Led Zeppelin. Aerosmith se krátce po vydání stejnojmenného debutového alba v roce 1973 stala jednou z nejpopulárnějších amerických kapel.

Se 150 miliony prodaných alb je nejprodávanější americkou rockovou skupinou. Drží také rekord v počtu zlatých a platinových alb. V roce 2001 byli "zlí hoši z Bostonu" uvedeni do Rokenrolové síně slávy a písně Dream On a Toys In The Attic byly zařazeny na seznam 500 skladeb, které formovaly rock.

Fotogalerie
8 fotografií