Nevzpamatoval se z vážného infarktu, který prodělal před čtyřmi lety. McCullogh byl rodákem ze Severního Irska a v roce 1969 dokonce vystoupil i na legendárním festivalu Woodstock. Na pódiu se tam objevil po boku Joea Cockera (†70) coby člen jeho doprovodné skupiny The Grease Band.

Mimo jiné se ale podílel i na nahrávání hudby do původní verze muzikálu Jesus Christ Superstar. Skupinu Wings založil společně s McCartneym po rozpadu legendárních »Brouků« neboli Beatles. Jeho hru na kytaru lze slyšet i ve skladbě z »bondovky« s názvem Live and Let Die.

Jeho sólo ve skladbě My love zase bývá zařazováno mezi nejlepší v dějinách rockové hudby. Skupinu Wings ale McCullogh opustil po dvou letech. Důvod: neshody s Paulem McCartneym.

Muzikanti se však naštěstí po letech usmířili, stejně jako tomu koneckonců bylo i v případě Johna Lennona (†40), jehož spory s McCartneym vedly k rozpadu Beatles. „Jsem rád, že jsme se s Johnem stihli před jeho smrtí usmířit,“ přiznal sir Paul na adresu Lennona, který byl v roce 1980 zastřelen šíleným fanouškem.

Fotogalerie
10 fotografií