Gavin měl tu »čest« stát se jedním z dobrovolníků, které Copperfield nechá zmizet. Během triku byl ale nucen utíkat tak rychle tmavou chodbou, že uklouzl a po pádu má doživotně poškozený mozek! Iluzionistu zažaloval, soudní spor se vleče už tři roky. Než se však rozhodne o tom, jestli Copperfield bude muset někdejšímu kuchaři vyplatit odškodné, zatápí mu Gavin alespoň dostupnými prostředky – prozradil, jak funguje trik, při němž přišel k úrazu!

„Pan Cox byl nucen běžet bez jakékoli navigace tmavou chodbou plnou prachu, cementu a dalšího stavebního materiálu, po němž uklouzl, upadl a zranil se,“ stojí v žalobě muže, který kdysi vařil i pro královnu matku. „Přišel jsem o práci i celoživotní úspory,“ stěžuje si Gavin, který musí každou noc nosit dýchací přístroj, ztratil čich a nemůže správně ovládat své ruce. Po slavném iluzionistovi chce blíže neurčenou sumu v řádu desítek milionů korun jako odškodné.

Copperfield se samozřejmě brání, že doživotní postižení nemohlo být způsobeno nešťastným pádem na rameno, ale »dřívější zdravotní komplikací, která se dosud neprojevila«. „Trik byl úspěšně prováděn 15 let a ve zdraví ho přežilo 100 tisíc dobrovolníků,“ vzkazují Davidovi právníci. Kompletní příprava jednoho kouzla od nápadu po vystoupení mu trvá průměrně 2,5 roku, rekord má 7 let!

Copperfieldův trik: Dobrovolníci mají co nejrychleji proběhnout tajnou chodbou před divadlo.
Autor: Infografika Blesk

Davidova nejslavnější kouzla :

(1) dal zmizet sochu Svobody před zraky 50 milionů televizních diváků,

(2) nechal před svědky zmizet letadlo či 70tunový Orient express,

(3) létal ve vzduchu a vznášel se nad Grand Canyonem,

(4) utekl z Alcatrazu, což se nepovedlo ani Al Caponemu,

(5) přežil pád do propasti v Niagarských vodopádech.

Fotogalerie
10 fotografií