Axlova máma se znovu vdala, ale i nevlastní otec Stephen Bailey ho týral. „Jeho nevlastní táta ho mlátil a sexuálně zneužíval. To je ten důvod, proč je tak plachý,“ tvrdí zpěvákova manažerka a osobní asistentka Beta Lebeis, která se mu stará dokonce i o dům.

Jel v drogách

V dospívání měl Axl několikrát problémy s policií, byl zatčen víc než dvacetkrát a obžalován z činů jako opilost na veřejnosti a napadnutí. Cizí mu nebyly ani drogy. Jako jediný z kapely Guns n’ Roses však s nimi dokázal přestat. Nechtěl si prý vybudovat tak silný návyk jako například kytarista Slash. „Znám ho přes deset let a nikdy nebral drogy. Dokonce přestal kouřit,“ říká o Axlovi jeho manažerka s tím, že čas od času si zahřeší a dá si alkohol.

Velký návrat

Každopádně mezi Axlem a Slashem se časem rozvinula taková nenávist, že slavné Guns n’ Roses museli rozpustit. Vydrželo jim to 23 let, letos se ale dali znovu dohromady už 23. června vyjíždějí na velké americké turné. Nasmlouvali si 25 koncertů, na nichž jim budou na střídačku sekundovat Lenny Kravitz a Alice in Chains.

Fotogalerie
4 fotografie