Cher je též herečkou, vyzkoušela si i jiné žánry včetně režie nebo reklamy. Nejvíce vešla ve známost svými písněmi Believe nebo The Shoop Shoop Song a je také držitelkou mnoha hudebních či filmových cen, získala mimo jiné Oscara, cenu Grammy i Emmy.

Narodila se v kalifornském městě El Centro jako Cherilyn Sarkisianová. Její otec byl Armén, matka francouzsko-indiánského původu. Této zvláštní směsici genů zřejmě vděčí za svůj uhrančivý vzhled i temperament.

V Los Angeles spolu s hudebníkem Sonnym Bonem vytvořila folkrockové duo Sonny a Cher. Jejich slavná píseň I Got You Babe je spojená s květinovým hnutím. Než se v roce 1975 rozvedli, stihli natočit deset alb a objevit v sobě talent televizních bavičů.

Sama přiznala, že vždy chtěla být známá nikoli talentem, nýbrž svou osobností. A skutečně: „čarodějka z Eastwicku“ byla vždy nepřehlédnutelná. Pozornost budila nejen písněmi či rolemi, ale i počtem milenců, roztodivnými módními kreacemi, častokrát v duchu hesla méně je více.

 Vždy patřičně dbala o svou „slupku“ a hrozila se stárnutí - má za sebou několik liftingů obličeje, úpravy zubů a poprsí. Sama se kdysi neváhala označit za „plakátovou dívku plastických operací".

Cher, která dlouhodobě hájí práva gayů a leseb, hrála v posledních letech v muzikálu Varieté (2010) a komedii Ošetřovatel (2011), v roce 2013 vydala své pětadvacáté studiové album nazvané Closer to the Truth.

Fotogalerie
10 fotografií