Scientologie je svými představiteli a členy prezentována jako neškodná náboženská církev. Jenže všichni její odpadlíci ji popisují spíše jako sektu, která vás donutí zpřetrhat veškeré kontakty s rodinou. Vždyť i samotný vůdce hnutí David Miscavige se ze stejného důvodu rozhádal se svým otcem Ronem. Ten o podivných praktikách církve, z níž odešel v roce 2012, napsal knihu a nyní britskému Daily Mailu také prozradil několik šťavnatých informací týkajících se nejcennější celebrity mezi scientology, herce Toma Cruise.

Například to, že mu vůdce církve, s kterým je Cruise takzvaně jedna ruka, kolegyni Katie Holmes v podstatě vybral za partnerku. „Církev zorganizovala pohovory, aby Tomovi našla novou přítelkyni. Zvítězila Katie. Znám lidi, kteří to připravovali,“ nechal se slyšet Ron.

Díky scientologii vztah začal, kvůli ní ovšem i skončil. Po svatbě s Cruisem v roce 2006 si sice Katie přála přijetí do církve, jenže brzy zjistila, že nešlo zrovna o moudré rozhodnutí. Jen těžko totiž rozdýchávala fakt, že se jí do domu v Los Angeles nastěhovali někteří členové hnutí, aby mohli plnit Tomovi každé jeho přání.

Později se navíc někdejší hvězda seriálu Dawsonův svět začala obávat, že by kvůli rozdílným pohledům na náboženství mohla přijít o dcerku Suri. Odstrašujícím příkladem pro ni byla Cruisova bývalá manželka, Nicole Kidman (48). Ta hnutí opustila v roce 2013 a vzápětí se jí kvůli tomu zřekla její adoptivní dcera Isabella Jane Cruise (23). Dokonce ji ani v loňském roce nepozvala na svou svatbu.

Katie Holmes nechtěla skončit stejně, a tak přišel nevyhnutelný rozvod. Suri je teď výhradně v maminčině péči a s otcem se vůbec nevídá. Herci z filmové série Mission: Impossible v tom brání právě jeho víra. „Je to strategie plná jedu, která ničí lidské životy,“ okomentoval pravidlo Ron Miscavige. „Katie prostě nechtěla, aby se to stalo, tak odešla,“ dodal pro Daily Mail.

Cruise k hnutí přivedla jeho první žena, herečka Mimi Rogers (60). Ačkoliv jejich manželství trvalo jen tři roky a Rogers ze spárů scientologie nakonec stejně utekla, Tom zůstal dodnes. Však si ho tam také velmi považují a berou ho jako svůj nejcennější klenot, i když rozhodně není jedinou známou tváří v hnutí. Kromě něj se k scientologii přihlásili třeba také John Travolta (62), Kirstie Alley (65) Anne Archer (68) nebo Giovanni Ribisi (41).

Podle Rona Miscavigea se scientologové zaměřují na celebrity kvůli tomu, že jsou dobrými názorovými vůdci, které pak mají ostatní lidé tendenci následovat.

VŠE O TOMU CRUISOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE>>>ZDE

Fotogalerie
13 fotografií