Legendární americký zpěvák Prince (†57) zemřel na konci dubna. Příčina jeho náhlé smrti zatím nebyla oznámena, úřady už ale vyloučily násilné úmrtí či sebevraždu.

Má se však za to, že před smrtí nesepsal poslední vůli. Pokud by to byla pravda, na miliardový majetek by měla mimo jiné nárok jeho jediná vlastní sestra Tyka Nelson (55), která už požádala soud, aby stanovil správce majetku zesnulého zpěváka.

Jako dědice ohlásila sebe a pět Princových nevlastních sourozenců. Jenže kromě nich se o pohádkové jmění hlásí i další lidé, kteří jsou přesvědčeni, že jsou rovněž nevlastními sourozenci autora mnoha hitovek, jako je třeba Purple Rain. Takových jeho bratrů či sester se sešlo už skoro 700!

„Od té doby, co Prince zemřel, nám tu neustále zvoní telefon a hlásí se jeho příbuzní,“ přiznává Harvey Morse, který vede organizaci, jež se specializuje na rodokmeny. A co je k tomuto přesvědčení vede?

„Někteří si myslí, že když žijí ve stejné oblasti jako on, tak prostě musí být v nějakém příbuzenském vztahu. Další zase našli fotky z rodinných oslav, na kterých je Prince vyfocen,“ říká Morse. O tom, kolik nevlastních sourozenců tedy vlastně Prince měl, musí rozhodnout až testy DNA.

Princovo tělo bylo zpopelněno a nejbližší se s ním rozloučili během malého soukromého obřadu v Minneapolis. Princova rodina ale oznámila, že v blízké budoucnosti uspořádá oficiální vzpomínkový obřad k uctění jeho památky. Podrobnosti prý oznámí brzy.

Fotogalerie
21 fotografií