Vzhledem k tomu, že Prince zřejmě nesepsal poslední vůli, nebyl ženatý a neměl žádné děti (jediné, které se mu narodilo, bylo postižené a záhy zemřelo), náleží podle zákona pohádkové dědictví jeho nejbližším žijícím příbuzným. Rodiče John L. Nelson a Mattie Shaw jsou již oba po smrti, a tak peníze spadnou do klína jeho jediné sestře.

Zatímco dosud měla Tyka jen fialové vlasy, teď bude mít i práva na slavnou bratrovu píseň Purple Rain (Fialový déšť) a další jeho hity. Na rozdíl od jiných umělců byl totiž Prince vlastníkem většiny svých nahrávek. Budoucí jmění se bývalé prostituce navíc ještě rozmnoží vzhledem tomu, že v následujících týdnech pravděpodobně z důvodu zpěvákova úmrtí vzroste prodej jeho desek. Kromě toho hudební legenda též loni získala tajnou, ale jistě velmi zajímavou sumu za exkluzivní práva na jeho muziku s hudebním serverem Tidal.

Tyku Nelson, která se neúspěšně snažila prosadit též jako zpěvačka, dělily od bratra dva roky. Sourozenci si byli údajně velmi blízcí, na čas je však rozdělily spory poté, co se Tyka stala závislou na drogách. S marihuanou začala kvůli nízkému sebevědomí už ve 13 letech a později propadla cracku. Dokonce to s ní bylo tak zlé, že musela začít prodávat vlastní tělo, aby uživila své dva syny.

„Dala jsem do zástavy auto, co mi Prince dal, a prodala jsem televizi svých dětí, abych měla na drogy,“ líčila žena pro The National Enquirer v roce 2003, než nastoupila na protidrogovou léčbu. V současnosti už je Tyka prý čistá a nad smrtí milovaného sourozence upřímně truchlí. Ve čtvrtek dokonce poděkovala všem fanouškům Prince za to, že mu vzdali hold. „Opravdu vás všechny miloval,“ pronesla před zpěvákovým domem s rudou růží v ruce a nechala dokonce jednoho z příznivců bratra, aby ji objal.

Fotogalerie
23 fotografií