Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts v pondělí večer v londýnské Saatchi Gallery slavnostně otevřeli výstavu Exibitionismus: The Rolling Stones, která provází dějinami slavné formace. Rockeři pozvali i bývalého člena skupiny, Billa Wymana, který bojuje s rakovinou prostaty.

Výstava, která se návštěvníkům otvírá dnes, ukazuje na 500 předmětů ze soukromých archivů, včetně neznámých filmů, hudebních nástrojů a koncertních kostýmů. Skupina Rolling Stones tak symbolicky oslavila 54 let na hudební scéně. Členům je sice dohromady 286 let, ale zabalit to rozhodně nehodlají. Ba naopak...

Kytarista Rolling Stones Ronnie Wood v pondělí potvrdil, že legendární britská kapela vydá nové album, a to možná už letos. Rockeři prý už ve studiu nahráli nový materiál a několik nových verzí bluesových songů.

Kytarista Keith Richards už loni na podzim naznačil, že se "Stouni" chystají nahrát první studiové album od roku 2005, kdy jim vyšla deska A Bigger Bang.

Osmašedesátiletý Wood nyní oznámil, že kapela nahrála 11 bluesových písniček během dvou dnů.

Rolling Stones, kteří začínali jako bluesová kapela v roce 1962, mají právě za sebou latinskoamerické turné, včetně historického koncertu na Kubě z 25. března.

Fotogalerie
18 fotografií