"Mám ráda své příznivce v Bruselu, ale teď mi radí zrušit koncert kvůli bezpečnosti fanoušků a hudebníků, mého týmu a všech lidí zapojených do turné," uvedla Careyová s odkazem na obavy, panující v belgickém hlavním městě po úterních teroristických útocích s více než třemi desítkami mrtvých.

Koncert byl podle AFP zrušen bez ohledu na dřívější ujišťování koncertní síně Forest National, se všechny ohlášené akce odehrají, byť za zesílených bezpečnostních opatření. Návštěvníky prosila, aby se dostavili v předstihu kvůli bezpečnostním kontrolám a také aby si sebou nebrali žádné batohy, větší tašky či jiná zavazadla.

AFP připomněla, že podobně jako Mariah Careyová například skupiny U2 či Foo Fighters zrušily svá vystoupení v Paříži po atentátech, které si loni v listopadu vyžádaly na 130 obětí na životech, z toho 90 v koncertní hale Bataclan, kde v době útoku zrovna hrála americká rocková skupina Eagles of Death Metal.

Belgie stále pátrá po několika podezřelých z atentátů na bruselském letišti a v metru, které si vyžádaly 31 mrtvých a tři stovky raněných. K útokům se přihlásila radikální organizace Islámský stát.

 

 

Fotogalerie
7 fotografií