Původem korejský kameraman Patrick McDermott (58) záhadně zmizel 30. června 2005 během rybářského výletu v Kalifornii. Pátrání na moři k ničemu nevedlo, jeho láska posledních devíti let Olivia Newton-John, Sandy ze slavného muzikálu Pomáda, ho hořce oplakala. Konec příběhu.

Jenže vzápětí se zjistilo, že Patrick byl na pokraji bankrotu s milionovými dluhy a policie zavětřila, že smrt mohl jen předstírat, aby unikl věřitelům. To se částečně potvrdilo v dubnu 2009, když byl investigativci pořadu Dateline NBC spatřen, jak si užívá v přímořském mexickém letovisku Sayulita pod svým původním jménem Pat Kim.

Živil se pronájmem lodí turistům. Stačil se však opět vytratit jako duch a od té doby ho Interpol hledal mj. i v Panamě a Brazílii. Nyní ho, opět v Mexiku, u Cabo San Lucas vypátral americký vyšetřovatel John Nazarian.

„Mluvil jsem s mnoha místními lidmi. Téměř všichni ho tady znají. Má novou dívku z Evropy, která hovoří se silným německým přízvukem, a hodně s ní cestuje podél pobřeží zeleným VW. Navíc se tady v restauraci El Pescadero už dávno podepsal na zeď,“ tvrdí Nazarian. Blíží se McDermottovo zatčení…?

Fotogalerie
10 fotografií