Švýcarské rodačce sice bondovka Dr. No otevřela cestu do Hollywoodu, ze své škatulky se ale nikdy nedostala. Zato se pravidelně objevuje v žebříčcích nejvíce sexy žen všech dob.

„Za všechno vlastně vděčím bílým bikinám koupeným za pár dolarů ve výprodeji,“ přiznala otevřeně Andressová, u které režiséři i publikum vždy více oceňovali spíše fyzické přednosti než herecké umění. Kromě Dr. No natočila i parodickou „bondovku“ Casino Royale z roku 1967 s Peterem Sellersem a další, V tajné službě Jejího Veličenstva, z roku 1969 s Georgem Lazenbym. Hrála i Afroditu v Souboji titánů (1981), v 90. letech se objevila třeba v italské sérii o princezně Fantaghiró.

V životě oslnivé krásky se objevila celá řada slavných mužů. S některými jen točila, s jinými prožila románek. Zapletla se prý s Jeanem-Paulem Belmondem, Ryanem O'Nealem nebo Warrenem Beattym, James Dean se zase kvůli krásné Ursule učil německy, aby se mohli „hádat v jiném jazyce“. Vdaná byla Andressová přesto jen jednou, za amerického herce Johna Dereka. Několik let pak žila s o 15 let mladším Harrym Hamlinem, krásným Perseem ze Souboje titánů, s nímž má syna Dimitriho.

Fotogalerie
8 fotografií