Jana Hospodárová vklouzla do smuteční místnosti zadním vchodem. Zatímco se v popředí u mikrofonu střídali muzikantovi blízcí a dávali legendárnímu bubeníkovi poslední sbohem, jeho bývalá velká láska se ukrývala za davem lidí a v tichosti se slzami v očích naslouchala.

V záplavě bílých růží vpravo od rakve byla umístěna fotografie Černého, který spolu s Maťou Ďurindou a Pavolem Horváthem v roce 1982 založil skupinu Tublatanka.

„Přišla jsem nejbližším vchodem od místa, kde jsem vystoupila z auta. Nebyl v tom nejmenší záměr. Bylo mimořádně smutné a stále neuvěřitelné vidět tam Ďurkovu fotografii. Bude mi velmi chybět,“ řekla smutně moderátorka serveru Pluska.sk.

Bývalá velká láska Černého nevydržela nápor emocí, když se začaly promítat dojemné fotografie ze života bubeníka, který také hrával například s punk-rockovou kapelou Slobodná Európa.

Rozloučit se s kolegou a kamarádem přišel i frontman skupiny Maťo Ďurinda. Ten seděl vedle bratra zesnulého bubeníka Vlada Černého (64).

„Každý jsme se v životě ocitli někde nahoře, někdy jsme kráčeli v těsné blízkosti pekla. Někdy jsme se smáli, jindy jsme plakali tak, že jsme se nemohli ani nadechnout. Každému se stalo, že zjistil, že pláče a zároveň se směje. Říká se tomu smích přes slzy. Při vzpomínce na Ďura plakejme a zároveň se i smějme,“ řekl při smutečním projevu jeho bratr.

Bubeník zemřel na konci února v nemocnici v Mosonmagyaróvári. „Prasklo mu střevo, měl problémy, měl syndrom dráždivého střeva. Na to se léčil,“ řekl muzikantův bratr Vlado serveru Pluska.sk.

Fotogalerie
11 fotografií