Vážnou nemoc potvrdil mluvčí muzikanta. "Bill Wyman, bývalý člen Rolling Stones, bojuje s rakovinou prostaty. Právě podstupuje léčbu a vyhlídky jsou velmi dobré vzhledem k tomu, že nemoc byla zachycena v raném stádiu," cituje mluvčího britský deník Mirror.

Wyman byl basákem Stonů od doby vzniku kapely v roce 1962 po více než 30 let. Poté, co si kapela v 90. letech udělala krátkou pauzu, se Wyman zpět už nevrátil. Ve skupině ho nahradil Darryl Jones a Wyman posléze založil vlastní kapelu s názvem Bill Wyman's Rhythm Kings.

Baskytarista se v uplynulém roce chytl s frontmanem Stonů Mickem Jaggerem (72) a kytaristou Keithem Richardsem (72). Wymanovi se nelíbilo, že se na plaketě na počest skupiny uvádí, že Jagger a Richards skupinu založili.

"Mělo tam být, že to udělal Brian Jones. Nesnáším, když se takto přepisuje historie. Mick a Keith Stony nezaložili, byli jen členy jako my všichni. To Brian přišel s myšlenkou bluesové skupiny a sehnal všechny členy, jednoho po druhém. To on vymyslel jméno, vybral hudbu a byl našim vůdcem," uvedl Wyman v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Radio 5 Live.

Fotogalerie
11 fotografií