Jen co se svou kapelou Tublatanka začal její zakladatel Juraj Černý sklízet úspěchy, ochutnal nejen slávu, ale i drogy.

Období 90. let, to bylo o duši, tam šlo o život. To jsme stěží všichni přežili. Všichni jsme se tam dostali do té první drogové vlny, která po revoluci přišla. Hned jsme se všichni stali závislými na heroinu," přiznal před časem zpěvák s tím, že někdo šel na léčení hned, někdo se z toho dostal sám.

V tu dobu nikdo z nich netušil, jaké následky může užívání herionu mít. Myslel si, že když si heroin nebude píchat, nestane se závislým a proto ho rok šňupal. Mýlil se.

"Člověk, který se jednou do takové závislosti dostane, tak už do konce života nemůže říct, že je z toho venku. Ani když abstinuje. Závislost je takový mor, který skončí, až když se za tebou zavře rakev,“ šokoval v TV Bratislava.

Kromě drog si Černý potykal i s alkoholem, z jehož závislosti se dostával mnohem hůře než z té drogové. "Každý den bez výjimky jsme chodili do hospody, kde jsem nešel pod 15 piv denně a to jsme pak pokračovali u Františkánů, kde jsme si dávali několik litrů vína na osobu,“ přiznal rocker, který se nikdy nepovažoval za zcela vyléčeného závisláka. 

Fotogalerie
5 fotografií