Poslední momenty Černého okomentoval jeho bratr Vlado, který se živí herectvím. Pro web Pluska.sk vysvětlil, že hudebníka museli z jeho domku v maďarské vesnici Dunasziget převézt do nemocnice v Mosonmagyaróváru. „Prasklo mu střevo, měl s ním problémy, měl syndrom dráždivého střeva. Na to se léčil,“ líčil bratr Černého. „Tentokrát měl i obrovské bolesti, tak mi zavolal okolo dvanácté, že mu prasklo střevo, přijela pro něj sanitka,“ řekl webu Pluska.sk Vlado.

„Já jsem tam ve čtvrtek byl za ním v nemocnici, ale samozřejmě byl v umělém spánku a doktorka mi řekla, abychom se modlili, aby to do rána vydržel. Tak, bohužel, nevydržel,“ vyprávěl se smutkem Vlado. „Kdy zemřel přesně, nevím, já jsem se to dozvěděl ráno. Měl jsem tam tlumočníka, ale věděl jsem, že když mi volají, je to zlé,“ dodal zoufalý Černý.

Kromě truchlení a vyřizování pohřbu se nyní musí Vlado potýkat také s neustálým přívalem kondolencí a zpráv od lidí, kteří nemohou smutným zvěstem o smrti Juraje stále uvěřit. Mezi nimi byla ostatně i moderátorka slovenské televize Markíza Jana Hospodárová (39), Černého dávná expartnerka a dlouholetá kamarádka. „Pevně věřím, že to není pravda. Jsem z toho v šoku. Jdu zavolat jeho bratrovi, nechce se mi tomu věřit,“ podivovala se, když se o skonu muzikanta dozvěděla.

Když pak zjistila pravdu, emoce ji přemohly a webu Pluska.sk už jen napsala SMS zprávu, v níž uvedla: „Je to šíleně šokující a smutná zpráva! Ďurko byl moje první velká láska. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se už neuvidíme. Byl jako moje rodina. Stále jsme spolu komunikovali. Těžko se mi věří, že se už nikdy neuvidíme. Až v nebi.“

Juraj Černý je u nás známý především díky svému působení v Tublatance, kterou společně s Martinem Ďurindou a Pavolem Horváthem založil v roce 1982. Během následujících 10 let vydali sedm alb. V 90. letech propadl bubeník heroinu a musel podstoupit léčení. V době obrovské slávy Tublatanky v roce 1996 pak Černý kapelu opustil, prý kvůli vnitřním rozporům a drogám. Hrál také v punkrockové formaci Slobodná Európa.

Video
Video se připravuje ...

Videoklip „Dnes“ od Tublatanky Youtube.com

Fotogalerie
10 fotografií