Podle Mintze si Ono lékaře zavolala sama a řídila se prý doporučením, aby se nechala preventivně vyšetřit v nemocnici. Propuštěna by měla být nejspíš ještě dnes. Také její syn Sean Lennon na Twitteru napsal, že matka byla jen „dehydratovaná/unavená“ a že se nejedná o nic vážného.

Ačkoli Yoko Ono se jako spisovatelka a výtvarnice na umělecké scéně pohybuje několik desítek let, zůstává nejznámější díky manželství s Johnem Lennonem. Lennon a Ono se seznámili v listopadu 1966 v londýnské galerii Indica a ostatní členové Beatles poté jen s nelibostí nesli vliv této extravagantní umělkyně na svého kolegu i kapelu.

Pro mnohé fanoušky Ono stále zůstává „tou, která pomohla rozbít Beatles“, třebaže v roce 1970, kdy skupina oficiálně oznámila svůj rozchod, podle soudu jiných již stejně víceméně neexistovala.

Yoko Ono slavnému muzikantovi nicméně otevřela nové umělecké obzory. Kromě umění a hudby se společně věnovali i svérázným politickým aktivitám - například na hotelovém lůžku sdělovali tisku svá mírová poselství. Na jedné z těchto bed-in akcí vznikla v roce 1969 slavná píseň Give Peace A Chance - Dejte šanci míru. V říjnu 1975 se jim narodilo vytoužené dítě, syn Sean, a o pět let později Lennonovou násilnou smrtí jejich manželství skončilo.

Fotogalerie
10 fotografií