Oscaři jen pro bílé?! Před udílením prestižních cen roste kritika poroty udělující nominace a následné oscarové ceny za práci ve filmovém průmyslu, že nevkládá do svého hodnocení „více rozmanitosti“. Na seznamu nominovaných totiž nefiguruje žádný černošský herec. Kvůli tomu několik hollywoodských herců a režisérů prohlásilo, že letošní předávání cen budou bojkovat. Oscarový herec Jamie Foxx své kolegy z branže kvůli tomu zkritizoval.

Foxx při svém proslovu na nedělním udílení cen Amerického černošského filmového festivalu uvedl, že nechápe hysterii, která se kolem letošního udílení Oscarů strhla. „Všechny ty kecy kolem Oscarů mě vůbec nezajímají. Co pořád řešíte? Já si doma sedím se svým Oscarem a říkám si, proč tolik povyku?“ pronesl. Foxx si prý následně vyměňoval fotky Oscarů s Denzelem Washingtonem, který má sošky dokonce dvě.

Jamie Foxx se pustil i do svého hereckého kolegy Willa Smithe, který byl dotčený, že nebyl nominován za film Diagnóza: Šampión, zejména kvůli jeho nigerijskému přízvuku, který ve filmu předstírá. Svým kolegům na závěr vzkázal: „Naučte se hrát!“

Fotogalerie
8 fotografií