Už počáteční vyšetřování havárie dalo odpovědi na dvě zásadní otázky. Proč kapela vjela na most, který se právě zvedal, aby pod ním mohly projíždět lodě, a proč bylo jejich auto tak šíleně zdemolované.

Most se právě chystal podplout obří tanker Tellus. Jeho posádka viděla, že něco padá před příď jejich lodě, ale myslela si, že jde jen o kusy zledovatělého sněhu. Navíc, stále jim svítilo zelené světlo, což znamenalo, že mohli pokračovat v plavbě.

Podle deníku Aftonbladet dokonce vysílačkou kontaktovali Švédský říční úřad a bylo jim řečeno, že mají volno. A tak neskutečnou sílou několika tisíců tun ještě víc zdemolovali vrak černého nissanu, který se před nimi potápěl ve vodě až 7 metrů hluboké.

Britský deník The Sun rovněž upozorňuje, že na silnici před mostem neblikala hned dvoje výstražná zařízení. Ani to 200 metrů před mostem, ani to v jeho bezprostřední blízkosti. To by mohla být odpověď na otázku, proč řidič auta vjel bez zpomalení na most, prorazil spuštěné bariéry a zřítil se do vody.

Policie ale stále bere v potaz i kluzkou silnici a rychlost vozidla, která podle svědků dosahovala až 80 km/h.

Fotogalerie
9 fotografií