Sbohem, Norma Jean, zpívá ve své písni Candle in the Wind slavný anglický zpěvák Elton John. Je tomu už přes padesát let, kdy kráska z filmového plátna Marilyn Monroe spáchala sebevraždu, ale její hvězda stále nepohasla.

Pro všechny její obdivovatele a fanoušky jejích filmů znamená Marilyn Monroe ztělesnění dokonalé ženy. Rozlousknout, kdo vlastně obdivovaná žena byla, se pokusila ve své knize Claudia Kalb. Podle spisovatelky trpěla kráska, které podlehl i prezident Kennedy, mentální poruchou!

„Je jasné, že Monroe trpěla závažnými duševními problémy. Její příznaky zahrnovaly pocit prázdnoty, zmatenost, extrémní emoční nestálost, nestabilní vztahy, impulzivitu, které způsobily její drogovou závislost a vedly k sebevraždě. Všechny tyto učebnicové charakteristiky se nazývají hraniční porucha osobnosti,“ zdůvodnila Claudia serveru DailyMail.

Není divu, že se kráska ze stříbrného plátna potýkala s duševními problémy. Ten, kdo její příběh zná, ví, že život Normy Jean nebyl procházka růžovou zahradou.

Jako malá se Marilyn stěhovala od jedné rodiny k druhé. Vystřídala celkem dvanáct pěstounů, jelikož se její matka nebyla schopná o ni starat. Byla závislá na lécích a skončila v léčebně pro duševně choré.

Ani v lásce neměla pohledná blondýnka mnoho štěstí. Hrozně toužila po pravé lásce, ale žádný vztah s mužem jí nevydržel. Clauda Kalb to přičítá její nemoci. Ve své knize napsala: „Toužila po lásce a stabilitě, ale často sama zničila to, na čem jí nejvíc záleželo.“

Marilyn za svou nepříliš dlouhou hereckou kariéru natočila celkem třiadvacet filmů. Zemřela 5. dubna v roce 1962 v pouhých šestatřiceti letech, vedle ní se našla prázdná lahvička s prášky. Údajně spáchala sebevraždu, ale postupem času začaly vylézat teorie, že za její smrt může mafie, či dokonce Kennedyové!

Fotogalerie
7 fotografií