Sexy zpěvačka se dostala na výsluní v osmdesátých letech. Přezdívku Vanity jí vymyslel legendární zpěvák Prince, který jí také nabídl pozici hlavní zpěvačky ve skupině Vanity 6, které dělal mentora. Denise Matthews mu prý připomínala jeho samého v ženském provedení. Zpěvačka pak s legendou krátce chodila.

Trio sexy a spoře oděných zpěvaček z Vanity 6 proslulo svými provokativními a sexuálně explicitními texty, které nenechaly jediného muže v klidu. Snad nejznámějším jejich hitem je Nasty Girl (Nestydatá dívka), na který se můžete podívat pod článkem. Po prvním vydaném albu ale Vanity ze skupiny náhle odešla a vrhla se na sólovou pěveckou kariéru a objevila se i v několika filmech.

Konec osmdesátek se pro zpěvačku nenesl v dobrém duchu. Vanity propadla drogám, konkrétně cracku, a v roce 1994 se dokonce předávkovala. Lékaři jí téměř nedávali šanci na přežití, ale stal se zázrak. Denise Matthews posléze udělala za svým životem tlustou čáru, vyhodila všechny své nahrávky, vzdala se kariéry i své přezdívky a oddala se křesťanství.

Poslední roky ji trápily vleklé zdravotní problémy, zejména kvůli předchozímu užívání drog. V roce 1997 musela podstoupit transplantaci jater a následně skončila v nemocnici se zánětem tenkého střeva. Této chorobě nakonec nejspíš v pondělí ve věku 57 let podlehla.

Fotogalerie
9 fotografií