Skupina Viola Beach, která pochází z Velké Británie, se právě vracela z vystoupení na festivalu Where's the Music (Kde je hudba) ve švédském Norrköpingu, když k nehodě došlo. Při jízdě po mostě jejich Nissan Qashqai prorazil bariéru a zřítil se z 25 metrů přímo pod vodní hladinu. Potápěči z vody vytáhli už jen mrtvá těla.

Muzikanti přitom krátce před smrtí slavili první větší koncert své kapely v zahraničí. Podle snímků, které vznikly krátce před tragickou nehodou, se kapela dobře bavila v šatně předtím, než to parádně rozbalila na festivalu. "Pamatuji si, jak jsem stál v publiku a říkal si: 'tihle kluci mají potenciál udělat něco velkého'. Pomyslel jsem si, jak bude super, až se v budoucnosti budu chlubit tím, že jsem s nimi slavil v šatně před jejich prvním vystoupením (v zahraničí)," řekl britskému serveru MailOnline John Olsson ze švédské punkové kapely Psykofant, která s Viola Beach sdílela šatnu.

Důvod nehody, ke které došlo v sobotu před svítáním (místního času) na dálnici E4 ve Stockholmu, nyní vyšetřuje policie. Podle mluvčího švédské policie byla v době tragédie kluzká silnice a očití svědci dle britských médií tvrdí, že auto ve velké rychlosti prorazilo zábranu na mostě. Ten byl v tom okamžiku právě otevřený, aby pod ním mohly proplouvat nákladní lodě. Kromě dvou zábran na silnici varovala na otevřený most i blikající výstražná světla.

Fotogalerie
11 fotografií