Z vody potápěči vytáhli mrtvá těla pěti osob, z nichž všichni byli muži ve věku mezi 20 a 35 lety. Jména obětí nebyla zatím zveřejněna, ovšem ve voze prý seděla indie kapela Viola Beach, mezi jejíž členy patří mladí hudebníci Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe a Jack Dakin. Spolu s nimi měl být v autě i jejich manažer Craig Tarry.

Skupina Viola Beach, která pochází z Velké Británie, se právě vracela z vystoupení na festivalu Where's the Music (Kde je hudba) ve švédském Norrköpingu. Údajně šlo o první větší koncert kapely v zahraničí.

Důvod nehody, ke které došlo v sobotu před svítáním (místního času) na dálnici E4 ve Stockholmu, nyní vyšetřuje policie. Podle mluvčího švédské policie byla v době tragédie kluzká silnice a očití svědci dle britských médií tvrdí, že auto ve velké rychlosti prorazilo zábranu na mostě.

Ten byl v tom okamžiku právě otevřený, aby pod ním mohly proplouvat nákladní lodě. Kromě dvou zábran na silnici varovala na otevřený most i blikající výstražná světla.

„Najednou se objevilo auto, co jelo šíleně rychle. Jelo po levé straně směrem k zábranám. Jelo přinejmenším 70–80 kilometrů za hodinu,“ prozradil pro Aftonbladet svědek Jonny Alexandersson.

Fotogalerie
9 fotografií