„René Angélil zemřel dnes ráno doma v Las Vegas po dlouhém a statečném boji s rakovinou,“ sdělil mluvčí rodiny magazínu People. „Rodina prosí, abyste v této chvíli respektovali její soukromí.“

René s rakovinou bojoval dlouhých 17 let. V roce 1998 mu doktoři z krku vyoperovali nádor diagnostikovali mu rakovinu hrtanu. Druhý nádor z krku mu musel být odstraněn v prosinci 2013. Poslední dobou se jeho stav zhoršoval a ani lékaři prý nevěděli, kolik mu zbývá času.

„Chtěl bych umřít v tvé náruči,“ řekl před časem lásce svého života. Céline samozřejmě neváhala a slíbila, že mu toto poslední přání splní. „Je mým posláním, abych ho v takové chvíli uklidnila. Řekla jsem mu, že se postarám o děti, zatímco on nás bude sledovat odjinud,“ uvedla před půl rokem zpěvačka, pro kterou byl René úplně vším. Dion kvůli jeho chorobě dokonce přerušila svou hudební kariéru.

René se narodil v Montrealu otci syrského původu a libanonské matce v roce 1942 a ve stejném městě založil francouzsky zpívající popovou skupinu Les Baronnets, která však spíše než vlastní tvorbou proslula francouzskými verzemi slavných hitů britských Beatles a dalších skupin té doby.

Větší uznání si získal až jako manažer a vyhledavač mladých talentů, když pomohl ke slávě řadě kanadských popových pěvců. V roce 1980 se mu dostala do ruky podomácku nahraná kazeta tehdy dvanáctileté Céline Dion, s jejíž hudební i životní dráhou byl od té doby pevně spojen. O sedm let později spolu začali chodit a v roce 1998 se vzali. Právě René byl tím, kdo zpěvačku dovedl ke světovému úspěchu a vždy ji podporoval. Manželé spolu měli tři děti: syna Reného-Charlese (15) a dvojčata Eddyho a Nelsona (oba 5).

Fotogalerie
10 fotografií