David Bowie celé roky žil téměř jen svou kariérou a dělal vše proto, aby plnil titulky novin. Poslední roky ale naprosto obrátil a začal si bedlivě střežit soukromí. Bowie přestal vydávat jednu desku za druhou a stáhl se do ústraní. A za vším hledej ženu!

V roce 2000 se Bowiemu a jeho druhé manželce, bývalé somálské modelce Iman narodila dcera Alexandrie. Bowie se rázem proměnil ve spořádaného tatínka a sláva ho přestala zajímat. Chtěl, aby jeho dcerka měla normální dětství. „Při vychovávání Zowieho (rodné jméno Bowieho syna Duncana Jonese - pozn. red.) o hodně přišel a s malou Lexi chtěl strávit co nejvíc času,“ uvedl Bowieho životopisec David Buckley.

Bowie doprovázel Lexi téměř každé ráno do školy. Začal se více starat o své zdraví, omezil kouření, přestal pít, začal cvičit a zdravě jíst.

Předchozí styl života si ale stejně nakonec zřejmě vybral svou daň. V poslední letech zpěvák prodělal šest infarktů a v roce 2014 zjistil, že má rakovinu jater. Zemřel dva dny po svých 69. narozeninách.

Fotogalerie
25 fotografií