Luxusní vila Playboy Mansion, která napodobuje gotický styl, patří společnosti Playboy Enterprises. Ta ji před 45 lety zakoupila za zhruba milion dolarů, od té doby ji také Hefner obývá a zamýšlený prodej na tom podle mluvčího společnosti Johna Vlautina nic nezmění.

Sídlo s 29 místnostmi disponuje velkorysými prostorami, na pozemku je mimo jiné domácí kinosál či bazén s jeskyní, kde se odehrávaly ty nejbouřlivější oslavy. Na dům je vázaná i licence na chov divokých a chráněných zvířat.

Za důvod prodeje označil výkonný ředitel časopisu Scott Flanders to, že společnost chce peníze investovat do transformace svých obchodních aktivit.

Prodej sídla, které je dějištěm vyhlášených večírků se spoře oděnými dívkami, přichází v době, kdy Playboy v konkurenci erotických časopisů a snadno dostupných pornografických webů končí s nahotou. Počínaje březnovým číslem sice čtenáři opět najdou na stránkách časopisu ženy v lascivních pózách, nikoli však zcela nahé. V roce 2014 nahota zmizela i z internetového portálu Playboye.

Vedení magazínu, který platil za etalon pánských časopisů, tvrdí, že nahota je překonána. Playboy se také změnou strategie chystá oslovit širší okruh čtenářů. Zatímco v roce 1975 činil náklad 5,6 milionu výtisků, dnes je to okolo 800 000 kusů.

Fotogalerie
18 fotografií