Modelka už za svou 27 let dlouhou kariéru stála před objektivem milionů fotografů, a tak pro ni jistě nebyl snadný úkol vybrat jen 11 svých nejoblíbenějších projektů. Nakonec ale sérii favoritů přece jen dokázala vypíchnout, aby svým dílem přispěla na výroční výstavu fotografií galerie Osborne Samuel v Londýně. Oblíbené obrázky Kate Moss zde budou k vidění od 25. listopadu.

Moss se dost odvázala a mezi snímky je tedy i několik jejích aktů od Maria Testina či Annie Leibovitz. Nejvíce asi ukázala na černobílé fotografii z roku 2005, kterou představují dva přímé záběry na modelčino nahé tělo zepředu a zezadu.

Zajímavá je i další černobílá fotka zachycená fotografem Brucem Weberem v roce 1997, na které si Kate nahoře bez laškovně hraje s bublifukem na newyorském letišti JFK.

Asi nejdůležitější byla pro Moss zřejmě práce na její první reklamní kampani na parfém Obsession (Posedlost) Calvina Kleina. Modelka totiž prozradila, že právě focení tohoto snímku se dost podepsalo na jejím vztahu s tehdejším partnerem Mariem Sorrentim. Právě on ji v roce 1993 pro kampaň fotil a bral ji jako svou múzu.

Jejich rozpory popsala Moss takto: „Nechtěla jsem pracovat v jednom kuse. On pořád: ‚Vlez na střechu, svlíkni se,‘ a já jsem mu odpovídala: ‚Jdi do p * * *le! Já to nechci dělat!‘“ Právě to prý vedlo k jejich rozchodu. Poté modelka dodala, že dnes už by asi reagovala jinak, protože je zkušenější a práci fotografů už rozumí o něco více. „Ale tehdy mi bylo 17,“ vysvětlovala.   

Fotogalerie
12 fotografií