Sexbomba Pamela Anderson zveřejnila na sociální síti, že se konečně uzdravila ze žloutenky typu C, kterou byla nakažená neuvěřitelných šestnáct let. Zabral jí však zbrusu nový lék a herečka se na oslavu uzdravení pochlubila nahou fotografií. „Jsem vyléčená,“ napsala si k ní.

Herečka se touto zrádnou nemocí nakazila, když si se svým exmanželem Tommym Lee nechali dělat tetování stejnou jehlou. Od té doby se snažila nemoci zbavit, ale vyšlo to až teď. „Před šestnácti lety pro mě byla diagnóza žloutenky jako rozsudek smrti, hodně mě to změnilo. Že jsem se uzdravila a nemám žádné vedlejší účinky, beru jako požehnání,“ dodala herečka a podpořila další lidi, kteří trpí stejnou nemocí. „Brzy bude lék lépe dostupný. I když je momentálně těžko k sehnání, stejně se nevzdávejte,“ uvedla. 

Žloutenka typu C

Jedná se o nebezpečnou chorobu, která má však ve velké většině případů velmi pomalou progresi. Než se zánět jater rozvine do podoby, která by člověka ohrožovala na životě, mohou uplynout i desítky let. Virus se přenáší převážně nakaženou krví. První obrovskou rizikovou skupinu tvoří pacienti, kteří podstoupili transfuzi krve. Druhou reprezentují uživatelé nitrožilních drog.

Fotogalerie
10 fotografií