Dnes je nejlépe placenou hollywoodskou herečkou, která během své kariéry vyhrála Oskara, tři Zlaté glóby a několik dalších cen, ale vždy tomu tak nebylo. Cestu k úspěchu Angelina započala před 15 lety. Rodilý talent ale úplně nebyla a její výkon museli pilovat učitelé v herecké škole.

Angelina pochází z herecké rodiny a u filmu se snažila prosadit už od 16 let. Jenže se jí tehdy nedařilo ani projít přes konkurzy, protože byl její projev prý „příliš temný“. Řemeslu se proto začala učit nejdříve u svého otce a pak i v herecké škole.

Na veřejnost unikla nahrávka z herecké školy, která zachycuje Angelinu, jak se spolužáky předvádí nacvičené vystoupení. Mladičká herečka na videu předvádí emocionálně vypjatou scénu a pak tiše a stydlivě poslouchá hodnocení svých učitelů a spolužáků. „Tvé oči byly úžasné. Obzvlášť se mi líbil tvůj pohyb během scény. Bylo to opravdu skvěle propojené,“ říká kouč Angelině. Plachá herečka je ale z chvály očividně v rozpacích.

Paradoxně, i když Angelina sklízela ve škole úspěch, tak neplánovala v řemesle pokračovat. Po herecké škole šla studovat balzamování a plánovala, že se stane ředitelkou pohřebního ústavu. V roce 1993 se k hraní vrátila a střihla si roli v nízkorozpočtovém filmu Cyborg 2 – Skleněný stín. Postupně prorazila a o šest let později vyhrála Oskara za výkon ve filmu Narušení.

Fotogalerie
12 fotografií