Policie i záchranka byly do vily v britském Manchesteru přivolány krátce po nedělní půlnoci. Důvodem bylo oznámení, že zde byla napadena žena. Po příjezdu lékaři i přes veškerou snahu o záchranu života mohli už jen konstatovat smrt. Žena, identifikovaná jako světoznámá klavírní virtuózka Natalia Strelchenková, podlehla mnohočetným poraněním hlavy a krku.

Na místě byl zadržen její partner John Martin, který byl vzat do vazby, kde byl podroben výslechu. Martin, sám též muzikant a hráč na basu, byl současně Nataliiným manažerem.

Dům stále zůstává obehnaný páskou a na místě pracují forenzní technikové a vyšetřovatelé. Rodina v krátkém prohlášení uvedla: „Natalia byla talentovaná, krásná, všemi milovaná máma, dcera, sestra a přítelkyně. Bude všem moc chybět.“

Strelchenková se narodila v Rusku a už od mládí byla oceňována jako výjimečný talent. Ve 12 letech vystupovala s petrohradským symfonickým orchestrem. Po studiu konzervatoře v Petrohradě pokračovala ve studiu v Oslu, kde získala doktorát. Její specializací byly historické techniky ve hře na piano.

Měla za sebou úspěšné koncertování po celém světě, koncertní sály jí ležely u nohou. Nyní se umělkyně chystala na šňůru koncertů v Norsku, Francii a Británii.

Video
Video se připravuje ...

Poslední vystoupení světoznámé pianistky s orchestrem Alderley Edge YouTube

Fotogalerie
6 fotografií