Nora Mojsejová se proslavila pořadem „Šéfka“, kde radila začínajícím podnikatelům, jak uspět. Zatímco jiným radila, sama své podnikání zničila. Třináct měsíců seděla ve vazbě po obžalování z daňových úniků. Ty činily až 40 milionů. Mimo to se s ní soudí František Kabrheľ, známý jako Versace, o 850 000 eur, které jí měl půjčit.

Strach z lidí

Více než roční pobyt za mřížemi se na Mojsejové hodně podepsal. „Mám problémy s tlakem, páteří a mám neustálý strach. Mám vyvěšený telefon, protože z toho zvuku bych se zbláznila. Nechodím nikam. Bojím se lidí. Mám strach jen něco říct, aby se to nepřekroutilo proti mně,“ řekla Šéfka portálu Čas.sk.

Její strach rozhodně není paranoia. Na Mojsejovou má spadeno hodně lidí. Před nedávnem jí dokonce někdo zapálil její módní butik. Policie však pátrání po pachateli přerušila a nedlouho potom neznámý útočník hodil zápalnou lahev do bytu její sestry. Avšak i v tomto se policie moc neangažovala. „Když mojí sestře někdo hodil do domu zápalnou flašku, zavolala si ji policie a oznámila jí, že to musí překvalifikovat z trestného činu jen na přestupek. Že v té flašce byl benzin a benzin nehoří. Chápete? Benzin nehoří!“ řekla rozčíleně Nora Mojsejová portálu Čas.sk.

Neprodejná vila

Módní šéfka si před pobytem ve vězení užívala velkého luxusu. Se svým manželem Braněm žila v přepychové vile v Pereši. Manželé se před třemi lety rozešli, a když Šéfka vyšla z vězení, nastěhovala se do skrovného bytu v Košicích. Luxusní vila měla jít do dražby, ale ta se nakonec nekonala. „Ne, ta dražba se ani nemůže uskutečnit. Podala jsem totiž žaloby proti její nezákonnosti. Je to v takovém soudním kolotoči, že to ani není možné prodat,“ řekla Nora portálu Čas.sk.

Do velkého byznysu se už Nora Mojsejová rozhodně pouštět nebude, ale s módou nekončí. Hodlá se jí věnovat dál, jen svou vášeň kvůli zdravotním komplikacím omezí. „Věnuju se módě dál, ale dělám to v malém měřítku,“ říká tvrdá Šéfka.

Peněz má dost

Bankovní konta jí poněkud prořídla, ale bídu s nouzí rozhodně netře. Pořád si žije poměrně na úrovni a sem tam si koupí luxusní věcičky, a to i přes to, že ji o dost připraví tahanice se soudy a hlavně její právní zástupci. „Samozřejmě, že není zadarmo, ale zatím to chválabohu zvládám. Také díky tomu, že už na mně není nikdo přisátý. Životní styl druhé strany mě stál víc než advokát,“ říká na adresu svého bývalého manžela Nora Mojsejová portálu Čas.sk.

Teď si Nora užívá svobody. Dokonce by jí měli vrátit cestovní pas. Hodně jí také pomáhá dlouholetý přítel, je jí jak finanční, tak psychickou oporou.

„Neprozradím o něm nic. Známe se 30 let a jistý čas jsme spolu žili,“ nechtěla nic prozradit Nora portálu Čas.sk. Na otázku, zda je to její nová láska, odpověděla, že v jejím věku už těžko.

Fotogalerie
18 fotografií