V dobách své největší slávy se honoráře za jeho role vyšplhaly až na půl miliardy korun. Jenže doby filmů jako Skála, Tváří v tvář nebo Con Air jsou nenávratně pryč. Filmy, ve kterých Cage nyní hraje, jsou nočními můrami kritiků a diváci z nich nejsou příliš nadšeni.

Přitom herec, jehož manželkami se staly Patricia Arquette (47) a Lisa Marie Presley (47), získal za ztvárnění nevyléčitelného alkoholika ve snímku Leaving Las Vegas Oscara. A v Las Vegas jeho životní osud prozatím i skončil. Herec, jehož jmění se stále odhaduje na 450 milionů, tu žije na kraji města v malém pronajatém bytečku s devítiletým synem a manželkou.

Navštěvuje zde i místní bistro pro zákazníky střední třídy, ve kterém stojí obědy v přepočtu něco málo přes dvě stovky. Cage však rozhodně nestojí o publicitu. Chodí ven zahalený v kapuci, a když ho někdo pozná, rozhodně z toho nemá radost a autogramy nerozdává.

Ničím se snaží nepoutat pozornost, ale ironicky ji přitahuje víc než kdokoliv jiný. Nikdo nechodí s kapucí na hlavě,“ poznamenal pro National Enquirer návštěvník místního bistra. Nickovy problémy začaly před šesti lety, když se zjistilo, že dluží horentní sumu na daních. Dluhy sice splatil, ale od té doby si už nevyskakuje.

Fotogalerie
7 fotografií