Black strávila v britském showbyznysu půl století a patrně nejznámější bylo její nezaměnitelné moderování seznamovacího pořadu Blind Date (Rande naslepo).

Mladá Priscilla White, jak zní její občanské jméno, se vydala na hudební dráhu poté, co ve svém rodném městě pracovala jako šatnářka v klubu Cavern Club, kde svou dráhu začínali Beatles.

Právě John Lennon a Paul McCartney se podepsali pod píseň, která se v roce 1963 stala prvním singlem nově zrozené umělkyně Black. Nedlouho po začátku přišel vrchol její hudební kariéry, když se v roce 1964 dvěma singlům You're My World a Anyone Who Had a Heart podařilo dostat do čela britského žebříčku.

Přestože pak ještě řadu let pokračovala v pěvecké kariéře, od konce 60. let se jí dostalo věhlasu spíše díky působení v televizních pořadech. Kromě zmíněné seznamky, která na obrazovkách vydržela od roku 1985 do roku 2003, uváděla například i pořady Surprise!Surprise! či Moment of Truth, které na přelomu století lákaly k obrazovkám miliony Britů.

Black byla ovdovělou matkou tří dětí. Nikdo z rodiny se dosud k její smrti nevyjádřil, soustrast již naopak vyjádřila řada herců, zpěváků a dalších osobností britské kultury. „Měla oslnivý a výjimečný talent,“ uvedla například na Twitteru herečka Joan Collins, která nazvala Black svou dobrou přítelkyní.

Fotogalerie
8 fotografií