Sunni Welles: Když ji Cosby v roce 1967 zneužil, bylo jí 17. Pamatuje si, že s ním šla na drink, do kterého jí něco nasypal. Probudila se vedle něj druhý den nahá. To samé udělal znovu, když se s ním sešla.

Carla Ferrigno: Nyní je ženou herce L. Ferrigna (Neuvěřitelný Hulk). Carla šla se svým přítelem, Cosbym a jeho ženou na dvojité rande, skončili u Cosbyho doma, kde se ji snažil donutit k sexu (1969).

Joan Tarshis: Cosbyho potkala, když jí bylo 17. Zdrogoval ji a znásilnil. Drogy jí dal do koktejlu Bloody Mary, po jehož vypití nevěděla, co se s ní dělo (1969).

Linda Brown: Napadl ji a zdrogoval v roce 1969, když bylo Lindě 21 let. Šla s ním na večeři, poté ji měl odvézt domů, ale zavezl ji do hotelu, kde ji, jak jinak než zdrogoval.

Cindra Ladd: Spřátelila se s Cosbym, když jí bylo 19. Pozval ji do bytu svého kamaráda předtím, než šli společně do kina. Bolela ji hlava, tak jí Cosby dal pilulku a ona si pak dál nic nepamatuje. Ráno se vedle něj probudila nahá (1969).

Victoria Valentino: Cosby ji znásilnil v roce 1969. Předtím ji vzal na večeři, aby ji rozveselil, protože Viktorii zemřel syn. Dal jí pilulku se slovy, že jí uleví.

Linda Joy: Poznala se s Cosbym v baru, kde pracovala. Nabídl jí odvoz, ale vzal ji na pláž, kde jí zkoušel dát před sexem prášky.

Tamara Green: Přemluvil ji, ať s ním jde na oběd. Pak jí dal dvě pilulky, po kterých zkolabovala, Cosby pak Tamaru znásilnil.

Autumn Burns: Potkala Cosbyho v roce 1970. Jednou večer ji pozval k sobě do pokoje, kde jí dal whiskey a sexuálně ji napadl.

Kathy McKee: Kathy přepadl v roce 1970, když mu do hotelového pokoje nesla jídlo, které si objednal. Tam ji svlékl a zneužil.

Louisa Moritz: Hrála Luisu v Přeletu nad kukaččím hnízdem. Napadl ji v šatně a pak jí vyhrožoval, ať o celém incidentu mlčí.

Helen Hayes: S Cosbym se seznámila na tenisovém turnaji v roce 1973. Označuje ho jako »predátora« – prý si počkal, až budou sami, a začal jí osahávat prsa a napadl ji.

Margie Shapiro: Bylo jí 19, pracovala v Santa Monice v cukrárně. Cosby ji vzal na zábavu, kde jí dal pilulky a nutil ji, ať je spolkne. Pamatuje si, že se vzbudila, když ji Cosby znásilňoval.

Marcella Tate: Potkala Cosbyho v Chicagu roku 1975. Vzal ji do baru, kde jí dal drink, cítila se jako zdrogovaná. Je přesvědčená, že ji znásilnil.

Therese Serignese: Byla znásilněná Cosbym v roce 1976, když jí bylo 19. Před zneužitím požila také pilulky.

Sarita Butterfield: Poté, co se v roce 1977 objevila na titulce Playboye, ji vystopoval a pozval, aby s ním strávila Vánoce v rodinném domě v Massachusetts. Tam ji ubytoval v pokoji pro hosty, kde jí sahal na prsa a pokoušel se ji políbit.

Patricia Leary: Cosby Patricii nabídl, že jí pomůže v pěvecké kariéře. Pozval ji k sobě domů, kde jí dal drink. Patricii se udělalo prý mdlo.

PJ Masten: Tuto dívku Cosby napadl v chicagském baru v roce 1979. Vylákal ji do svého hotelového pokoje, kde byl i s dalším mužem, dali jí alkohol. Probudila se druhý den, cítila se špatně a poznala, že byla znásilněna.

Joyce Emmons: Cosby ji nadrogoval v jejím hotelovém pokoji. I Joyce dal údajně prášek na bolest hlavy, pamatuje si, že se vzbudila nahá i s dalšími kamarády Cosbyho, kteří leželi vedle ní.

Linda Kirkpatrick: Cosby si ji pozval do svého pořadu, ale byla odvedena do jeho šatny, kde dal Lindě drink. Pamatuje si, že se ji pak pokoušel políbit. Prý se jí za své chování omluvil, ale zkusil to na ni znovu.

Janice Dickinson: Cosby pozval Janice do Kalifornie, se záminkou, že jí dá hereckou příležitost. Během večeře jí dal pilulky do vína. Druhý den ráno si byla jistá, že byla znásilněna – z čehož měla dlouhodobé trauma.

Janice Baker: Byla s kamarády pozvána na party ke Cosbymu, kde jí dal dvě pilulky. Pak už jen cítila, jak na ní povoluje Cosby její šaty a vede ji nahoru po schodech.

Heidi Thomas: Její manažer Heidi coby herečku seznámil s Cosbym, kterého prý zaujal její talent. Také jí dal oblbující prášky a pak už si jen pamatuje, že se vzbudila v jeho ložnici. Prý jí říkal, že je jeho kamarádka.

Beth Ferrier: Bývalá letuška měla s Cosbym několikaměsíční vztah, pak se rozešli. Po pár týdnech ji pozval v Denveru na její oblíbené kapučíno. Po vypití kávy odpadla a probudila se svlečená na zadním sedadle svého auta.

Beverly Johnson: Okolo roku 1985 měla modelka a příležitostná herečka přijít ke Cosbymu domů na konkurz. Vypila kávu a podle svých slov hned po dvou doušcích cítila, že byla zdrogovaná. Začal po ní šmátrat rukama, ale odrazila ho a ujela taxíkem pryč.

Barbara Bowman: Bylo jí 17 a krásná blondýnka toužila po umělecké kariéře. Cosby se v polovině 80. let nabídl, že jí bude na její cestě radit. „Několikrát mne zdrogoval. Když jsem se probrala, říkala jsem si: ‚Wow, co se to stalo, kde to jsem?‘“

Chelan Lasha: S Cosbym se potkala v roce 1986 v Las Vegas, bylo jí sedmnáct a ještě chodila na střední. Měl jí pomoci stát se modelkou, aby byla před ním klidnější, dal jí na hotelovém pokoji nějaký prášek. Probudila se o 18 hodin později, když jí Cosby zatřásl ramenem.

Rebecca Lynn: Pracovala jako masážní terapeutka v Las Vegas v hotelu. Cosby tam docházel na tenis a jednou ji pozval ven. To bylo v roce 1986. Až o 11 let později přiznala své sestře, že ji herec na rande zdrogoval a znásilnil.

Sammie Mayers: Pracovala v televizi, když v roce 1987 potkala Cosbyho v New Orleansu. Komik jí slíbil interview na svém pokoji. Namixoval jí drink, dala si dva loky a odpadla. „Můj život se pak ubíral špatným směrem a může za to zkušenost s Cosbym,“ řekla.

Helen Gumpel: Jako odbornice na právo se objevila v Cosbyho show v roce 1987. Skončila u něj v šatně, vypila drink a pak už jen s úžasem sledovala, jak se jí k tváři blíží hercův rozkrok. Víc si nepamatuje.

Kaya Thompson: Koncem 80. let se ocitla v New Yorku a dělala stáž v novinách, když ji poslali na rozhovor s Cosbym. Ten pochválil její talent, řekl dokonce Kayiným rodičům, že se o ni postará, a pak ji znásilnil.

Jewel Allison: Chtěla se stát modelkou a její agent ji poslal za Cosbym, že by jí s tím mohl pomoci. Herec do ní nalil sklenici vína, po které se Jewel necítila dobře. Pak jí zkroutil pravou ruku dozadu a vymohl si sex.

Lise-Lotte Lublin: Jako 23letá modelka šla v Las Vegas na konkurz do Cosbyho show na hotelový pokoj. Něco u něj vypila a pak si už jen pamatuje, že seděla naproti Cosbymu, který ji osahával. Že byla znásilněna, poznala až z gynekologického testu.

Lili Bernard: Mladá černoška se objevila v Cosbyho show v roce 1992. Několikrát ji zdrogoval a znásilnil. Když s ní byl naposledy, vyhrožoval jí tak divoce, že se bála o svůj život. Kvůli tomu se několikrát pokusila o sebevraždu.

Kacey (změněné jméno): Na začátku 90. let se stala asistentkou Cosbyho agenta. Herec k ní měl stále vroucnější vztah. Jednou ji pozval do svého bungalovu, dal jí nějakou pilulku a měli spolu sex. Kacey ho měla ráda a myslela si, že bude hercovou dívkou.

Neznámá: Jedno místo zůstalo pro zatím neznámou ženu, která se rozhodne vypovídat v nejbližších dnech.

Seznam žen, které Cosby znásilnil.
Autor: archiv Blesku

Fotogalerie
6 fotografií