Zakladatel americké internetové společnosti Facebook Mark Zuckerberg bude otcem, s manželkou Priscillou Chanovou čeká dceru. Jedenatřicetiletý miliardář to dnes oznámil na svém facebookovém profilu. "Priscilla a já máme vzrušující zprávu: čekáme dceru! Bude to nová kapitola v našem životě," napsal Zuckerberg. Neupřesnil ale, kdy se dítě má narodit.

Zuckerberg a Chanová se vzali v roce 2012. Chanová podle Zuckerberga v uplynulých dvou letech třikrát samovolně potratila, nyní je prý ale těhotenství v natolik pokročilém stadiu, že je riziko samovolného potratu nízké.

Třicetiletá Chanová pracuje jako dětská lékařka. Zuckerberg založil společnost Facebook v roce 2004. Vlastní v ní významný podíl a je jejím generálním ředitelem. Hodnota Zuckerbergova majetku se podle agentury DPA odhaduje na více než 40 miliard dolarů (asi bilion Kč).

Na ultrazvuku mi dala palec nahoru

"Bude to nová kapitola v našich životech. Vždy jsme byli tak šťastní za možnost dotýkat se životů lidí po celém světě – Cilla jako doktorka a pedagožka, já skrz tuto komunitu a filantropii. Nyní se budeme soustředit na to, abychom udělali svět lepším místem pro naše dítě a další generaci," napsal na Facebooku Zuckerberg v obsáhlém vzkazu uživatelům Facebooku.

"Chceme se na začátek podělit o jednu zkušenost. Snažili jsme se několik let mít dítě a během té dlouhé cesty jsme prodělali tři potraty. Cítíte se plní naděje, když se dozvíte, že budete mít dítě. Začnete si představovat, kým se stane, a snít o naději pro jeho budoucnost. Začnete spřádat plány, a potom jsou najednou pryč. Je to osamělý zážitek," vyznal se Zuckerberg z bolesti z předchozích útrap. Doufá prý, že sdílení téhle zkušenosti dá naději i dalším párům, které se marně o děti snaží.

Nebyl by to zakladatel Facebooku, kdyby nedodal slangovou narážku. "Cilla a naše dítě jsou oba zdraví, jsem velmi nadšený. Při našem ultrazvuku mi dokonce dala "thumbs up like" (palec nahoru jako lajk) její ručičkou, takže jsem přesvědčený o tom, že je po mně."

Priscilla and I have some exciting news: we're expecting a baby girl!This will be a new chapter in our lives. We've...

Posted by Mark Zuckerberg on 31. červenec 2015

Fotogalerie
9 fotografií