V květnu prestižní magazín Forbes odhadl jmění rapera na 150 milionů dolarů (zhruba 3,6 miliardy) a označil 50 Centa za čtvrtého nejbohatšího hip hopového umělce. Po dvou měsících je ale 50 Cent údajně na dně a hlásí osobní bankrot. Zažádal o ochranu před věřiteli a hodnotu svého majetku odhadl podle deníku Wall Street Journal na částku mezi deseti a padesáti miliony dolarů (mezi 250 miliony a jednou miliardou korun), ve stejné výši jsou prý ale i jeho dluhy. Co se stalo?

50 Cent označil bankrot za „strategický obchodní krok“. „O bankrot požádali i Walt Disney a Donald Trump. Znamená to, že máte čas si srovnat finance, aniž by vám to narušily jiné záležitosti. Nemusíte se o mě obávat,“ vysvětlil 50 Cent serveru E! News. „Když je člověk slavný, tak se stane terčem pro ostatní. Nechci být pořád na mušce,“ dodal.

Bankrot může mít spojitost s pár dní starým rozsudkem, podle kterého má vyplatit odškodnění ve výši pět milionů dolarů ženě, kterou znemožnil na internetu. Raper v roce 2009 na své stránky umístil video, na kterém si jistá Lastonia Leviston užívá se svým bývalým přítelem Mauricem Murrayem. Lastonia byla v tu dobu vdaná za 50 Centova rivala, rapera Ricka Rosse, kterého chtěl tímto domácím pornem znemožnit.

Ostrý hoch amerického gangsta rapu se narodil v newyorské čtvrti Queens jako Curtis James Jackson. Svůj první singl vydal v roce 1999, jmenoval se How to Rob a parodoval tehdejší hudební celebrity. O rok později 50 Cent málem přišel o život, když jej zasáhlo devět ran z pistole. Jako zázrakem přežil a v únoru 2003 vydal album Get Rich or Die Tryin', které ho katapultovalo mezi rapové hvězdy první velikosti.

Mezi jeho nejznámější hity patří např. Candy Shop, In da Club nebo That Ain't Gangsta. Do současnosti má 50 Cent na svém kontě celkem pět studiových alb, k nimž by letos mělo přibýt další. Jeho nahrávky se pravidelně umisťují vysoko na žebříčcích prodejnosti. Založil si vlastní hudební společnost G-Unit Recordsa a zahrál si i v několika filmech. Před deseti lety se dočkal filmového zpracování svého životního osudu.