Se zákeřnou nemocí bojovala Zita Orlická dlouhá léta. I tak ale svým žákům dávala kromě hodin zpěvu také energii, optimismus a vždy sršela dobrou náladou. V sobotu ale svůj boj v nemocnici prohrála. „Zita měla rakovinu prsu. Léčila se alternativními způsoby, dokonce i v zahraničí. Nedávno podstoupila klasickou léčbu,“ řekl Novému Času zdroj z okolí Orlické.

Její smrt zasáhla mnoho lidí. „Přišli jsme o základní pilíř muzikálového zpívání,“ svěřil se choreograf Ján Ďurovčík. Sympatickou učitelku oplakává i Sisa Sklovská. „Velmi mě to bolí, byly jsme si velmi blízké. Měly jsme ještě velké plány. Zitka byla úžasný člověk a všem bude chybět,“ řekla smutně Sklovská.

S láskou na ni zavzpomínal i herec a bývalý přítel Jitky Čvančarové Ján Jackuliak. „Paní Zita Orlická byla plná emocí, vášně, upřímnosti, vnímání, myšlenek a silného větru. S velkou úctou jí přeji pokoj. Zaslouží si ho,“ svěřil se.

Podle mnohých Zita s rakovinou bojovala statečně, nikdy si na nic nestěžovala. Nemoc brala jako součást svého života. Ještě před třemi týdny pracovala a věřila, že díky práci zapomene na velké bolesti.

Byla velkou kamarádkou zesnulého herce a režiséra Jozefa Bednárika, byla rozvedená a zanechala po sobě dvě malé děti - dceru a syna.  

Fotogalerie
7 fotografií