Smuteční obřad v jezuitském kostele sv. Michaela v Mnichově bude veřejný, s náčelníkem Apačů se tedy budou moci rozloučit všichni jeho věrní fanoušci. A to už ve čtvrtek 18. června ve 14:00 hodin. Hercovy ostatky by měly být z rodné Francie, kde před týdnem také skonal, převezeny už během víkendu.

Před jeho světlou rakví z javorového dřeva, ozdobenou ručně pletenou francouzskou vlajkou a bílými růžemi, bude samozřejmě stát portrét zesnulého. Pohřeb bude zahájen slavnou melodií z Vinnetoua, filmové záběry budou promítány i na plátně – stejně jako snímky ze života francouzského herce. Pohřeb samotný proběhne v rodinném kruhu na hřbitově v městečku Gräfelfing kousek od Mnichova.

Chystáte-li se jet s rudým bratrem rozloučit, zapomeňte na černou barvu. Představitel statečného náčelníka Apačů miloval bílou a na smrtelné posteli vyslovil přání, aby se smuteční hosté oblékli právě do ní. A nenoste ani květiny či věnce – všichni prý mají radši poslat peněžní dar nadaci dalajlámy Save the Children pro chudé děti

Fotogalerie
10 fotografií