Pierre litoval, že kvůli natáčení mayovek přišel o celou řadu jiných rolí. „Je to smutné, ale myslím to vážně. Po třetím pokračování jsem toho měl nechat," říkal. Tehdy byl na vrcholu kariéry.

Brice se narodil v roce 1929 ve šlechtické rodině jako Baron Pierre Louis de Bris. Byl dobrodruhem každým coulem. V 19 letech byl naverbován do armády a zúčastnil se bojů v Indočíně. Po návratu se rozhodl, že bude hercem. Začátky neměl jednoduché. Pro svou podobu byl urostlý mladík srovnáván s Delonem. Ten měl však podle kritiků větší charisma i herecký talent.

Zlom přišel až v roce 1962. Překvapivě to však nebyla Francie, ale Německo, které mu otevřelo dveře k filmové slávě. Na začátku léta na filmovém festivalu v Berlíně se náhodou potkal s filmovým producentem Horstem Wendlandtem. Okamžitě mu bylo jasné, že je to právě Brice, koho potřebuje obsadit do svého chystaného filmu Poklad na Stříbrném jezeře.

Nikdo si zprvu nedokázal představit, jaký úspěch bude film mít. Když ve čtvrtém díle Vinnetou zemřel, zvedla se vlna protestů. Fanoušci nakonec přiměli produkci, aby bez ohledu na smrt náčelníka Apačů natáčela další mayovky.

Fotogalerie
30 fotografií