Spor o to, zda jsou Lollobrigida a 54letý podnikatel Rigau manželé, trvá už přes dva roky. Herečka případ oznámila v roce 2013 na policii s tím, že byla podvedena a že svatba, která se odehrála ve Španělsku, není platná. Obřadu se herečka osobně nezúčastnila, zastupovala ji jiná žena a na místě bylo osm svědků.

Rigau a Lollobrigida se seznámili v 80. letech na večírku v Monte Carlu. Záměr vzít se oznámili v roce 2006, ale Lollobrigida krátce nato svatbu zrušila. Mělo se za to, že se pár rozešel.

O své údajné svatbě se prý herečka dozvěděla v roce 2012 na internetu. Domnívá se, že Rigau zneužil pro úřední dokumenty její podpis, který vznikl pro jiné účely. Podle ní mu jde o dědictví.

Rigauova právnička Teresa Bueyesová ale uvedla, že její klient se prý dědictví vzdal a podvod nedává smysl ani vzhledem k tomu, že má mnohem větší majetek než Lollobrigida. Advokátka už před dvěma lety médiím sdělila, že Lollobrigida v roce 2010 osobně přijela do Barcelony zažádat o povolení k svatbě v zastoupení. Dokonce i obřad prý sama naplánovala.

Lollobrigida, která původně studovala sochařství a malířství, byla slavnou herečkou zejména v 50. a 60. letech. V 70. letech se začala věnovat fotografii a fotoreportáži, ale také charitě a humanitární práci. Dlouhá léta spolupracovala s UNICEF a s Lékaři bez hranic. Poprvé byla vdaná v letech 1949 až 1971 za lékaře jugoslávského původu Milka Skofiče, který se později stal jejím agentem.

Fotogalerie
6 fotografií